armijn van nieropArmijn van Nierop, tot voor kort chef-kok en manager bij Hostellerie Vangaelen in Heeze (NL), heeft zijn eigen eventlocatie geopend in Arendonk. Het restaurant dat hij in Nederland 13 jaar aanstuurde, werd vorig jaar door GaultMillau verkozen tot beste Italiaans restaurant van Nederland met een niet-Italiaanse chef en de culinaire gids quoteerde het met 14/20.

Na vele jaren loondienst zet Armijn van Nierop nu de stap naar een zelfstandige activiteit. “Bij Vangaelen had ik als chef-kok en manager de leiding over 23 medewerkers in de keuken en de zaal”, vertelt hij. “Al jaren was ik op zoek naar iets om voor mezelf te beginnen. Ik heb verschillende mogelijkheden bekeken en uiteindelijk ben ik uitgekomen bij een oud herenhuis in de Torenstraat in Arendonk, waar de vroegere eigenaars van een sigarenfabriekje hebben gewoond.”

Een Belgisch verleden
De keuze voor Arendonk is niet zo verrassend want de 38-jarige van Nederlandse afkomst woont er al 15 jaar. België is hem trouwens niet vreemd. Hij genoot zijn opleiding aan de hotelschool in Turnhout en werkte een tijdlang in De Watermolen in Kasterlee, onder de vleugels van chef Dirk Wittebrood. “Daar heb ik veel geleerd”, zegt hij, “en een mooie tijd beleefd met de familie Biermans.” Nadien ging hij nog in Nederland aan de slag om dan de jongste 13 jaar voor Vangaelen te werken. “Ik heb het restaurant de Top-500 van Nederland in gekookt en we hebben die plaats ook kunnen behouden”, zegt hij fier.

In zijn zaak ‘Armijn’ in Arendonk, die eind juli opende, nodigt hij gezelschappen vanaf 6 personen (tot 12) uit voor een private dining, waarbij klanten zich mogen verwachten aan een kwalitatieve keuken. Op dezelfde locatie verzorgt hij ook kookworkshops voor groepen tussen 6 en 12 personen. “Ik lever maatwerk. Klanten mogen zelf aangeven wat ze willen leren”, aldus de chef-kok. “En daarnaast ga ik bij mensen thuis koken zodat ze hun eigen privé chef-kok hebben.” Naast zijn eigen zaak in Arendonk geeft hij ook nog 1 avond en 1 dag les op de middelbare hotelschool van Eindhoven.