17 jaar werkt Greet Grietens (39j.) uit Mol in de sociale sector als vormingswerkster. Zopas ging ze van start met haar eigen zaak, weliswaar in bijberoep. Met Het Oplaadnest neemt ze ouders en kinderen, bedrijven en organisatie mee naar de natuur om daar te gaan werken aan verbondenheid, met zichzelf of met anderen.

“Het klinkt zweverig maar dat is het niet, we gaan geen bomen knuffelen”, voegt ze er snel aan toe. “Bedrijven vergaderen nu vaak tussen vier muren, terwijl het wetenschappelijk bewezen is dat de natuur veel meer inspiratie en creativiteit biedt.” Ze nodigt bedrijventeams uit om mee in de natuur te trekken voor een diepere kennismaking met collega’s, het aanwakkeren van de creativiteit en de samenwerking binnen een team te versterken. “Werkgevers investeren beter in een goede werksfeer want dat levert op zijn beurt betere werknemers op.”

Druk neemt toe
De inspiratie voor een nieuwe wending in haar leven vond ze in haar eigen werkomgeving. “De druk op mensen neemt toe. De combinatie werk en gezin is niet altijd eenvoudig, ook niet in mijn situatie met twee kinderen en twee werkende ouders. Daar horen momenten van rust en verdieping bij.” Ze nodigt ouders met kinderen uit om deel te nemen aan activiteiten in de natuur waarbij wordt gewerkt met thema’s aan vriendschap, iemand graag zien, de seizoenen. Zaterdag 1 april starten de wekelijkse activiteiten. Uitvalsbasis is Ecocentrum De Goren in Mol.

Naast het aanbod voor bedrijven en organisaties biedt Greet Grietens ook wandelcoaching aan. “Daarbij gebruik je de natuur als spiegel voor mensen en organisaties”, legt ze uit. “Ik volgde een opleiding in Nederland en daar staan ze er al veel verder mee. Bij ons in Vlaanderen ben ik een van de weinige wandelcoaches.”