Appetit VinJarenlang werkte Koen Adriaensen (48 j.) uit Retie in loondienst, maar nu zet hij de stap naar een leven als zelfstandig ondernemer. Met zijn pas opgerichte bedrijfje Appetit Vin serveert hij niet alleen voortreffelijke gerechten vanuit uit zijn ‘Car-a-manger’. Zo je wil, brengt hij ook zijn ‘Car-a-vin’ mee, een café op wielen. Beide zijn ingericht in retro bestelwagens.

“Het kriebelde al lang om voor mezelf te beginnen”, vertelt de initiatiefnemer, die vele jaren werkte als kok. “Ik ben een hele tijd op zoek geweest naar een vast pand om een restaurant te beginnen, maar de huurprijzen zijn vaak erg hoog. De investering in een foodtruck zijn beperkter en daarom heb ik voor deze formule gekozen. En ook omdat ik het geweldig tof vind om op deze manier feesten en recepties te verzorgen.”

Rijdend café
Koen bouwde een Citroën HY uit 1968 om tot een rijdend café en doopte de wagen tot de Car-a-vin. “Ik vond de wagen in Nederland, waar een ouder koppel hem gebruikte om op reis te gaan. De originele blauwe kleur vond ik zo mooi dat ik die behouden heb.” Het salonnetje en de tafel demonteerde hij en liet een koeling en een spoelbak installeren. Ook kan er een mobiele tapinstallatie in. De Car-a-vin is perfect inzetbaar als wijn- en champagnebar maar er kunnen ook vlot bieren en andere fris- en warme dranken worden uitgeschonken.

De Car-a-manger is ondergebracht in een Mercedes-vrachtwagen uit 2003 die in Duitsland dienst deed voor koerierbedrijf DHL. Koen liet er een professionele keuken in bouwen die volledig voldoet aan de normen voor voedselveiligheid. De toestellen aan boord stellen hem in staat om op locatie de lekkerste gerechten te bereiden.

De Retienaar onderscheidt zich door het aanbieden van zowel een eet- als een drankkar. “De Car-a-manger en de Car-a-vin zijn samen maar ook apart te boeken”, legt Koen Adriaensen uit. Hij wil zich focussen op bedrijfs- en tuinfeesten, evenementen, babyborrels, verjaardagen, barbecues, recepties enz. “Overal waar in groep wordt gegeten en gedronken”, vat hij samen.