Vanaf vandaag gaat Hair On Wheels de weg op. Met haar mobiele kapsalon, ondergebracht in een oude bestelwegen, trekt kapster Els Peeters uit Brecht voortaan naar de klanten thuis. Zo’n kapsalontruck bestaat al in Amerika en Nederland, maar volgens initiatiefnemers Els en haar vriend Arne Michielsen zijn zij de eerste in ons land.

“Ik kom al langer als kapster aan huis en dan zit je bij de mensen veelal in de badkamer”, vertelt Els Peeters. “De mensen hun haar wassen boven het bad is sowieso al niet ideaal en bovendien laat je de badkamer vuil achter wanneer je vertrekt want het haar ligt nog op de grond.”

Els en Arne gingen nadenken over hoe dat anders kon en kwamen uit bij een rondrijdend kapsalon. Ze kochten een 13 jaar oude Volkswagen LT en richtten die in als kapperszaak, inclusief wasbak, haardroger, kapperstoel en spiegel. Hair On Wheels doopten ze die en ze zorgden dat die er ook aan de buitenkant leuk uitziet.

Heel het gezin
Els zit al 8 jaar in het kappersvak en werkte 6 jaar in een kapperszaak in Antwerpen. Met haar kapsalontruck begint ze als zelfstandige in bijberoep. Ze werkt ook nog deeltijds in een kapsalon in Brasschaat. “Ik knip en kleur zowel kinderen, mannen als vrouwen. Vooral voor gezinnen is dit een ideale formule want zij kunnen 1 voor 1 in de stoel plaatsnemen. Wij geloven er in ieder geval heel erg in.” Hair On Wheels komt na afspraak aan huis in Brecht en omliggende gemeenten als Sint-Lenaarts, Beerse, Rijkevorsel en Malle.