Gert Fleerakkers (35) ging begin dit jaar vanuit Rijkevorsel van start met Event Toilet, waarmee hij stijlvolle toiletwagens verhuurt. Vorige maand breidde hij het gamma uit met 2 retro toiletwagens die volgens hem uniek zijn in België en Nederland. “Ik wil dat toiletwagens deel uitmaken van een evenement in de plaats dat ze ergens in een hoekje worden weggestoken”, zegt hij.

De ondernemer werkte voorheen voor een toiletverhuurbedrijf maar voelde zich niet langer gelukkig in zijn job toen dat werd overgenomen. Aanvankelijk in bijberoep en sinds januari dit jaar in hoofdberoep bouwt hij zijn eigen bedrijf uit waarmee hij zich concentreert op luxe toiletten. Het gamma bestaat momenteel uit 8 wagens en sinds kort ook een mobiele badkamer. “Het ondernemerschap heeft altijd in mijn bloed gezeten”, vertelt hij. “De jongste jaren zag ik de vraag naar luxe toiletwagens sterk toenemen, vandaar dat ik me daarop ging toeleggen.”

Deel uitmaken van feest
De nieuwe retro toiletwagens zijn een verhaal op zich. “Met mijn leverancier heb ik dat concept uitgewerkt”, legt hij uit. “Zij hebben de basis gemaakt inclusief de afgeronde hoeken, want dat wou ik zo. Zelf hebben we de bestickering aan de binnen- en buitenkant gedaan. De retro stijl is in. De wagens vormen een mooie aanvulling bij bijvoorbeeld streetfoodwagens. Ze zijn uniek ingericht en uitgerust dat ze deel kunnen uitmaken van het feest en niet meer uit het zicht van de gasten moeten worden gehouden. Ze passen in het concept en smelten samen met de decoratie.”

In de wereld van de toiletverhuur is een aantal grote spelers actief, maar volgens de Rijkevorselse ondernemer is er plaats voor een nieuwkomer als Event Toilet. “We kunnen het verschil maken als kleine firma door flexibel en snel te werken. Ik kreeg vorige week om 23 uur een mail en ’s anderendaags om 11 uur hadden we al geleverd.”

Op termijn wil hij zijn bedrijf doen groeien en mensen in dienst nemen. “In het verleden heb ik veel voldoening geschept in het maken van planningen en het aansturen van mensen”, aldus nog Gert Fleerakkers.