In het centrum van Dessel opende Lynn Proost (28j.) uit Turnhout een week geleden een speciaalzaak in babyspullen. Ze koos ervoor om samen te werken met Mimi Baby, dat straks 7 vestigingen in Vlaanderen telt. “Het is heel druk geweest tijdens de openingsweekend en de eerste week, en ik kreeg leuke reacties”, zegt de jonge zelfstandige.

De Turnhoutse Lynn Proost heeft haar intrek genomen in het vroegere pand van De Linnenwinkel aan de Molsebaan in Dessel. Linnen verkoopt ze nog altijd, maar dan wel specifiek voor baby’s. “Alhoewel, mijn assortiment kleertjes is eerder beperkt. Ik leg eerder de nadruk op geboortelijsten, doopsuiker, kaartjes en geschenkjes”, somt ze op.

Anders dan anderen
Ze heeft op voorhand een marktstudie gemaakt. De dichtst bijzijnde ketenwinkels situeren zich in Turnhout en Mol. “Ik richt me tot jonge mensen die iets anders willen dan anderen, iets specialer. We hebben 120 merken en kunnen daar alles van krijgen. Dat is onze sterkte.” Die spullen bevinden zich wel niet allemaal in de winkel maar in de webshop. Bestellen bij Mimi Baby Dessel kan dus ook online en dan wordt de goederen thuis geleverd. “Als extra service bieden we aan dat we het vervolgens ook in mekaar steken, bijvoorbeeld bij een park of een kinderwagen.”

Lynn was in een vorig leven verkoopster in een keukenzaak en bediende in een chapebedrijf. Het idee voor een eigen zaak in babyartikelen ontstond nadat ze zelf 2 zoontjes kreeg, intussen 2 en 4 jaar oud. “Ik wou al langer iets voor mezelf begint”, legt ze uit.

In Merksplas opende een maand geleden ook een Mimi Baby. De andere zaken bevinden zich in Oost- en West-Vlaanderen. “We zouden er graag in Limburg nog een collega bij hebben”, doet ze een oproep.