Ruim een maand geleden kondigden Karin Dillen en Luc Sterckx aan dat ze gingen stoppen met hun Foto Milow in Geel om een chambres d’hôtes in Frankrijk te beginnen. Tegelijk zochten ze een overnemer. Die is er nu. Liese Voets (24) neemt de zaak over samen met haar vriend Kobe Goos en doopt die om tot Foto Livo. Op 10 april beginnen ze er aan. Liese zet er haar job van verpleegkundige voor stop.

Terwijl Karin en Luc na 23 jaar fotowinkel in de Stationsstraat in Geel het wat rustiger aan willen doen, staat een jong koppel klaar om vol dynamiek hun eerste stappen in het zelfstandige bestaan te zetten. De Geelse Liese Voets werkt nu nog op de spoedgevallendienst van het ziekenhuis in Geel, maar maakt binnenkort een bijzondere switch.

Van hobby beroep
“Ik heb een aantal jaren geleden avondschool fotografie gevolgd op het HIK en ben reportages gaan doen voor familie, vrienden. En dat ging altijd maar verder en verder”, vertelt de kersverse onderneemster. “Nu de mogelijkheid zich voordeed om de fotozaak van Karin en Luc over te nemen, heb ik de kans gegrepen om van mijn hobby mijn beroep te maken.” Haar vriend Kobe springt in wanneer Liese bijvoorbeeld fotoreportages buitenshuis maakt.

Foto Livo zal toch eigen accenten leggen. De verkoop van fototoestellen wordt stopgezet, maar in de plaats start Liese met de verkoop van doopsuiker en het ontwerpen en drukken van geboortekaartjes. De fotoreportages blijft ze doen, zo ook het afdrukken van foto’s, het maken van canvassen en vergrotingen, pasfoto’s, enz. In elk geval gelooft de jonge onderneemster in een zelfstandige fotozaak. “Voor belangrijke gebeurtenissen in het leven zoals een huwelijk, geboorte, communie, enz. blijven mensen een beroep doen op een professionele fotograaf”, weet ze.