© Famke PauwelsDe 26-jarige Lien Gebruers legde een merkwaardig parcours af. Ze studeerde af als master Geschiedenis, ging nadien opleidingen koken en bakkerij volgen en baat sinds 25 mei koffiebar Gloria in Herentals uit. “Een eigen koffiehuis is altijd mijn droom geweest”, zegt ze.

De locatie in de Nonnenstraat is er eentje die geschiedenis ademt, om in de sfeer van haar studies te blijven. De koffiebar huist namelijk in de oude pastoriewoning van de Zusters Franciscanessen. Twee jaar geleden kocht Lien de oude woning van de rector om aan een lange verbouwingsperiode te beginnen. Het interieur is een mix van moderne en vintage elementen. Een week voor de opening kwamen de zusters op de koffie en gaven Gloria hun zegen.

Verse producten
“Ik heb altijd al heel graag gebakken en gekookt”, bekent Lien Gebruers. “Tijdens mijn studies volgde ik avondschool koken. Nadien heb ik er nog een opleiding Bakkerij bij Syntra bijgedaan.” Ze deed 2,5 jaar ervaring op in de keuken van het Daemshof in Noorderwijk en staat nu in de keuken van haar eigen koffiehuis, dat 36 plaatsen telt met nog eens een terras voor 30 mensen. “Gloria moet een gezellige koffiebar zijn waar ik kook met verse producten. De gerechten hoeven niet altijd moeilijk te zijn om lekker te zijn.”

De jongste tijd zijn er nog enkele andere koffiebars bijgekomen in Herentals, maar dat schrikt de jonge onderneemster niet af. “Ik lig een beetje buiten het centrum met vlakbij een parking. Het is er rustiger en bij mooi weer is ook het terras een pluspunt”, gelooft Lien in haar kansen. Gloria is open van woensdag tot zaterdag. Op de andere dagen is het koffiehuis beschikbaar voor feestjes en vergaderingen.