daiquirEchte starters zijn Didier en Glenn Dirkx niet, hoewel ze begin april een volledig nieuw begin hebben genomen. Samen met hun 3de broer Jurgen runden ze 8 jaar lang restaurant Lazuli in Turnhout. Maar nu die laatste hotel/restaurant Villa Tilia in Retie heropende, gooiden de 2 anderen het over een totaal andere boeg. Ze transformeerden het complete interieur, veranderden het concept en herdoopten het restaurant tot Daiquir.

“Er waren een aantal zaken”, vertelt Didier Dirkx. “Lazuli was het restaurant van de 3 broers. Met het vertrek van Jurgen klopte dit niet meer. Verder werd ik papa en wou ik 1 dag per week volledig besteden aan mijn gezin. En we wilden iets kleiner worden.”

De eigenaars plaatsen een nieuwe vloer, braken muren uit, herschilderden, veranderden de toog en hingen nieuwe schilderijen. Een vroeger deel van het restaurant is nu ingericht als aperitiefruimte met chesterfield-fauteuils. “Daar geeft Glenn toelichting bij het menu, terwijl ik even later persoonlijk een bordje met amuses breng. Dat persoonlijke contact met de chef komt veel meer op de voorgrond. Ook op het einde kom ik de gasten nog begroeten”, vertelt Didier Dirkx.

Huiscocktail
De naam Daiquir komt van de cocktail op basis van rum, limoensap en rietsuiker die op een ‘i’ na dezelfde naam draagt. “De daiquiri is onze huiscocktail en steken we elk seizoen in een ander jasje”, kondigt de chef aan. “Ook de menu met 4 voor-, 4 hoofd- en 4 nagerechten gaat met de seizoenen mee, hoewel toppers als oesters, filet pur en zeetong een constante zullen zijn. Tussen dit en anderhalve maand komt er ook een gerecht op de kaart met Turnhoutse kaviaar van onze overbuur.”

De bovenverdieping is intussen ingericht als een meetingroom tot 25 personen en ook het terras krijgt de komende weken nog een opfrisbeurt. De lunch is geschrapt tenzij op reservatie. Daiquir is open van dinsdag tot en met zaterdag.