Starter van de week: Kempenjob focust op lokale vacatures

kempenjobSinds 1 augustus jl. is www.kempenjob.be in de lucht, een website die zich richt op lokale vacatures. Initiatiefnemer Rob Koenders uit Vosselaar kwam op het idee na zijn eigen ervaringen met jobadvertenties. “Ofwel kom je terecht bij nationale initiatieven en dat is heel duur. Ofwel beland je in regionale bladen tussen de erotiek en het ‘brandhout te koop’”, legt hij uit. Met zijn Kempenjob.be richt hij zich naar Kempense KMO’s en zelfstandigen.

Onder de naam Koenders bvba is Rob Koenders al enkele jaren actief in de verkoop en exploitatie van led-display’s. Nu acht hij de tijd rijp voor een Kempens platform voor ondernemers die geen vermogen willen uitgeven voor het plaatsen van een vacature. “Bij ons betaal je 125 euro excl. BTW voor de hele maand, startende vanaf de plaatsingsdatum”, vertelt hij. “De klant kan zijn advertentie helemaal zelf opstellen en beheren, zonder onze tussenkomst. Eenmaal inloggen en je kan starten.”

Dicht bij huis werken
Het is de bedoeling dat bedrijven via Kempenjob hun ‘gewone’ vacatures adverteren, niet voor bijvoorbeeld high potentials die vaak een nationale of internationale werving vragen. “En ons initiatief beperkt zich tot de Kempen”, benadrukt Rob Koenders. “We willen de Kempen meer in beeld brengen met mensen die letterlijk en figuurlijk dezelfde taal spreken om zo tot een betere communicatie en samenwerking te komen. Dicht bij huis werken betekent ook niet in de file staan.”

Koenders wil Kempenjob.be laten uitgroeien tot dé vacaturesite van de Kempen. Om de merknaam te promoten zal die zowel in het straatbeeld als op sociale media worden uitgedragen. “Als je me vraagt waar we binnen drie jaar willen staan? Kempenaars doen vergeten dat er ook nog andere vacaturesites bestaan”, besluit Rob Koenders.

Hier vind je nog meer startende ondernemingen in de Kempen.