Creaties met Bloemen heet de zaak die Katrien Coninckx (44j.) uit Mol een 3-tal maanden geleden heeft opgericht. Daarmee geeft ze een professionele invulling aan een jarenlange hobby en passie. “Ik ga voor een hedendaagse stijl”, benadrukt ze.

11 jaar werkte ze bij Nike in Laakdal, daarna 7 jaar in de dienstensector. “Bloemschikken deed ik al jaren als hobby. En nu is er dus de stap naar een eigen bedrijfje”, vertelt Katrien Coninckx. Ze ging in Aalsmeer (NL) een 6 weken durende opleiding volgen om verschillende technieken aan te leren. Ook bekwaamde ze zich via een starterscursus van Unizo.

“Momenteel doe ik mijn zaak in bijberoep en maak ik gebruik van de zogenaamde Springplank naar Zelfstandige van de RVA, waarbij ik deels een uitkering blijf ontvangen. Ik heb nu 1 jaar de tijd om te beslissen om al dan niet volledig zelfstandige te worden.”

Nederland bloemenland
Creaties met Bloemen is geen bloemenwinkel maar een bloemenatelier dat levert op bestelling. Bedrijven kunnen bloemcreaties bestellen voor hun inkomhal, een event, beurs, receptie, secretaressedag, al dan niet via een abonnementenformule. Particulier richt Coninckx zich naar huwelijken, communie/lente- en doopfeest en eender welke feestelijke gebeurtenis. Minder feestelijk zijn de bloemcreaties bij een uitvaart. “Hiervoor ga ik verder dan het klassieke rouwwerk en hanteer ik veeleer een hedendaagse stijl.”

Katrien Coninckx koopt haar bloemen in Nederland. “Nederland is hét bloemenland”, zegt ze. “Nederlanders gaan ook veel verder in hun creativiteit, soms zelfs met een mix van echte en kunstbloemen.” Haar stijl noemt ze ‘romantisch’ en ‘bourgeoisie’.

“Momenteel ben ik vooral bezig met prospecteren naar bedrijven”, vertelt ze. “De weekends lopen goed vol. De bedoeling is om nu ook op weekdagen voldoende opdrachten te hebben.”