Afgelopen weekend is aan de Turnhoutsebaan 9 in Kasterlee de boetiek Limou geopend. Initiatiefneemster is Katrien Leysen (35 j.) uit Kasterlee zelf. “Ik heb altijd al willen ondernemen”, zegt ze over haar eerste eigen zaak.

Voor de naam van haar boetiek is Katrien het niet ver gaan zoeken. Het zijn de eerste letters van haar kinderen Liv en Mouna. Aan haar collectie ging meer denkwerk vooraf. “We zijn bewust op zoek gegaan naar merken die je hier in de buurt minder snel vindt”, vertelt ze. “We richten ons naar merkkleding in leuke stoffen die mensen kunnen voelen en passen.”

2 bijzondere concepten
Op die manier wil ze een tegengewicht vormen aan de internetverkoop. “Bij ons krijgen de mensen persoonlijk advies en worden ze op een vriendelijke manier geholpen.” Limou speelt ook in op het huiskamerconcept. Voor de klant staan er cava, koffie en frisdrank klaar. En Katrien gaat nog een stap verder.

“Donderdagavond kan je vanaf 6 vriendinnen een Fashion Night organiseren en dan is de hele winkel voor jullie. Met het concept Shop O’Clock bepaalt de klant zelf, na afspraak, wanneer die komt winkelen buiten de openingsuren.”

De jonge onderneemster werkte een paar jaar in de mode en besliste om nu de stap naar een eigen zaak te zetten. “Het ondernemen zit wellicht in de genen. Mijn ouders hebben altijd bakkerij Leysen in Lichtaart gehad. Ik voelde de noodzaak om iets anders, iets nieuws te gaan doen. Dat het in Kasterlee zou zijn, lag voor de hand. Hier heb ik mijn netwerk en ken ik veel mensen.”