EllisVan je passies je beroep maken. Kaat Verbruggen (25) uit Turnhout is goed op weg. 3 maanden geleden startte ze met Ellis Flowers & Photography. Via haar website kan je een bloemenboeket bestellen en bij haar ophalen of aan huis laten leveren. Daarnaast laat ze zich inhuren als fotograaf.

“Ik studeerde toegepaste filosofie maar voelde al snel dat dit helemaal mijn ding niet is”, vertelt Kaat Verbruggen. Vervolgens volgde ze twee jaar in avondonderwijs bij Syntra de opleiding florist. “Het in huis gezellig maken met bloemen en kaarsjes heb ik van mijn moeder. Zij was daar voortdurend mee bezig en ik ook vanaf ik op kot ging. Mensen zeiden me: dat is mooi, je moet daar iets mee doen.”

Eigen concept
Ze bedacht een concept waarbij klanten de hele week op de site een bestelling kunnen invoeren. Op vrijdag, zaterdag en zondag mogen ze die komen ophalen. In een straal van 15 km rond Turnhout levert Kaat ook aan huis. “Ik leid een druk leven en vind het supergemakkelijk om ’s avonds in je zetel, wanneer de winkels dicht zijn, rond te kijken op internet en bestellingen te plaatsen die dan aan huis worden geleverd. Zo ben ik op mijn eigen concept gekomen.”

Klanten kunnen bij een bestelling hun voorkeuren voor bloemen doorgeven. Voor wie dat niet doet, maakt Kaat een eigen creatie met seizoensbloemen. “Het voordeel van de boeketten aan huis te laten afhalen, is dat je je klanten persoonlijk ontmoet. Dat vind ik heel belangrijk, zo leer je hen kennen.”

De ervaringen van de eerste 3 maanden zijn zeer positief. “Aanvankelijk kwamen er bestellingen van familie en vrienden, maar na een artikel in de krant belden en mailden ook onbekenden. Waar ik naartoe wil? Ik wil graag dat mensen voor bloemen spontaan voor mij kiezen omdat ze mijn type boeketten mooi vinden. Verder wil ik ook de evenementdecoratie verder uitbouwen. Nu krijgen de bloemen vooral aandacht, maar ook fotografie wil ik zeker verder blijven doen en uitbouwen.”