J&T Projects vervijfvoudigt omzet op klein jaar

j&t projectsTom Verhaert van J&T Projects uit Grobbendonk begon op 1 juli 2012 als zelfstandige, maar sinds hij enkele maanden geleden rechtstreeks voor grote klanten begon te werken, steeg zijn omzet met rasse schreven. Eind dit jaar hoopt hij de kaap van 500.000 te overschrijven, een vervijfvoudiging op bijna een jaar tijd.

J&T Projects voert afbraak-, grond- en landbouwwerken uit. “Aanvankelijk verhuurde ik mij als machinist en chauffeur”, doet de nog altijd maar 25-jarige Tom Verhaert het verhaal. “Daar heb ik veel ervaring mee opgedaan en veel mensen mee leren kennen, ook grotere klanten. Door een aantal slechte betalingen heb ik besloten om rechtstreeks klanten te gaan benaderen.”

In februari-maart van dit jaar is hij daarmee gestart en dat legde hem geen windeieren. Intussen heeft hij 4 medewerkers in dienst en wordt de 5de binnenkort aangeworven. Echtgenote Joyce Boons ontfermt zich over de boekhouding en de landbouwwerkzaamheden.

Forse investering
Ook werd fors geïnvesteerd in het machinepark. De voorbije maanden werden een tractor met gronddumper aangekocht, een rupsenkraan en een pakkenpers met maaier voor loonwerk in de landbouw. In totaal goed voor een investering van 185.000 euro.

J&T Projects werkt intussen voor grote klanten. Het grootste project totnogtoe voert het bedrijf momenteel uit voor aannemer Nys-Driesen, namelijk de grondwerken voor de bouw van 18 woningen in Retie. “We zijn gespecialiseerd in totaalprojecten, waarbij we de grondwerken, de rioleringsstelsels en de betonnen vloerplaten voor onze rekening nemen”, aldus nog de jonge ondernemer. Zijn toekomst? “Tegen Nieuwjaar wil ik het rollend materieel nog uitbreiden met de aankoop van een vrachtwagen en een bandenkraan, en nog 2 of 3 extra mensen in dienst nemen.”