KAN10Aan de Geelsebaan in Kasterlee is afgelopen weekend bistro KAN10 opengegaan. De uitbaters zijn Karen De Doncker (25) en Joppe Van Baelen (24). Beiden zijn gepassioneerd door horeca en het was hun droom om een eigen zaak te beginnen.

KAN10 bevindt zich binnen de muren van het vroegere ijssalon/pannenkoekenhuis Den Boskabouter, maar daar is niets meer van te merken. “We hebben de zaak in december vorig jaar gekocht omdat de vorige eigenaar ermee wou stoppen”, legt Karen De Doncker uit. “De voorbije maanden hebben we grondig verbouwd.” De twee woonden in Kasterlee en werkten er allebei in een andere horecazaak. “We wilden heel graag een eigen zaak met een eigen concept en waar we ook konden wonen. Zo zijn we beginnen zoeken in Kasterlee en omgeving en hierbij uitgekomen.”

Sharing plates
De gemeente is al rijkelijk bedeeld met eet- en andere horecazaken, maar dat vormt volgens de jonge ondernemers juist een voordeel. “Kasterlee is toeristisch en lokt veel bezoekers. Wij hebben een aanbod dat je in Kasterlee nog niet vindt. Bij ons kan je naast gewone gerechten ook ‘sharing plates’ bestellen. We zetten een aantal schotels op tafel die je dan deelt met je gezelschap.”

Zowel Joppe als Karen volgden hotelschool en houden van koken. In KAN10 neemt Joppe de keuken voor zijn rekening en Karen de zaal. Op drukke momenten laten ze zich bijstaan door extra’s, want de zaak telt 54 zitplaatsen. “En ons motto is: alles vers, van het brood tot het koekje bij de koffie”, laten de twee nog weten.