Loranne Mols (20) en Jarmo Melis (22) hebben vorig weekend in Balen Feestlocatie De Gelegenheid geopend. Ze verbouwden daarvoor de schuur van een oude Kempense langgevelboerderij. Loranne wou iets in de horeca beginnen maar geen café. “Een feestlocatie is gevarieerder en ik kan er ook mijn creativiteit in kwijt”, zegt ze.

“Ik liep al 2 jaar met het idee rond”, vertelt de kersverse onderneemster. Dat idee was een feestruimte in een langgevelboerderij en liefst in de buurt van Balen. Wanneer een gezin met 4 kinderen verhuisde, greep het koppel zijn kans. “Mijn ouders staan allebei in het onderwijs en van hen hoorde ik dat er veel vraag is naar feestzaaltjes en dat die lang op voorhand zijn volgeboekt. Wie nu in de buurt een feest wil organiseren, moet daarvoor naar een parochiezaal of voetbalkantine. Wij bieden een heel andere sfeer. Gezelligheid, originaliteit en een eigen inbreng zijn de belangrijkste troeven van ons feestconcept.”

Samenwerkingen
Zo goed als eigenhandig verbouwden ze de schuur tot een ruimte voor familie-, communie-, doop- en andere feesten. Ook vergaderingen en teambuilding kunnen er perfect, vaten en fuiven niet. Buiten zijn er een terras en een tuin, vandaar spreken de initiatiefnemers liever over een feestlocatie dan over een feestzaal. Die biedt plaats aan maximum 80 personen.

Koken doen ze zelf niet, maar ze hebben wel een samenwerking met een traiteur, foodtrucks, een frietmobiel en broodjeszaak, die via de uitbaters kunnen worden besteld. “Wij zorgen voor een kant-en-klaar feestje, dus ook voor de aankleding”, aldus nog Loranne. Ze werkt nu nog in een café, maar de bedoeling is om uit De Gelegenheid snel een volwaardig inkomen te putten. Dat de 2 hun start niet hebben gemist, bewijzen de 6 feestjes die intussen al zijn geboekt.