cafe den hoekNa het faillissement van de vorige eigenaars gaat dit weekend café Den Hoek op de markt in Retie opnieuw open. Op zich niet zo’n groot nieuws, ware het niet dat een van de uitbaters, Glenn Pattyn (26), er zijn job voor laat staan om samen met zijn vrouw Vanessa Marx (33) het café te runnen. En dat in tijden dat horeca aan de top staat bij de faillissementen. “We geloven er 100% in”, zegt het koppel.

Glenn kent het café, want hij werkte er vroeger al. Ook Vanessa heeft horeca-ervaring via een job in een taverne in het Leuvense, haar geboortestreek. “We zijn heel sociale mensen en eigenlijk gemaakt voor de horeca”, vertellen de twee. “We hebben dit café leren kennen, zo ook het cliënteel. We zijn ervan overtuigd dat we hier iets van kunnen maken.”

Een koffie om 8 uur
De twee gooien zich voor de volle 100%. Op weekdagen gaan ze al om 8 uur open zodat wie dat wil, al een koffie kan komen drinken vooraleer aan het werk te gaan. In de weekends ’s avonds mikken ze eerder op een jong publiek. “We mikken op elk cliënteel. Snacks serveren we ook: lasagne, spaghetti, een croque. Vanaf het najaar willen we ook focussen op cocktails.”

Vanessa was al actief als zelfstandige onder de naam Nail Design Neske (gelnagels), Glenn werkte als arbeider bij een firma in ramen en deuren maar zegde zijn vaste job op. Vanaf vrijdag 2 september brengen ze hun ondernemersvaardigheden in de praktijk.