Sinds maart van dit jaar is er in de Kempen een nieuwe speler op de recruitmentmarkt: Intevu uit Herentals. Met aan het hoofd Yentle Walschap, die samen met 3 freelance recruiters dagelijks de ideale match maakt tussen kandidaten in de HR-sector en hun klanten.

 

Hoewel Intevu – een samenvoegsel van interview en individu – slechts sinds enkele maanden zijn deuren heeft geopend, is het geen onbekende in de sector. Dankzij jaren ervaring in de personeelswereld zijn de recruiters goed in staat om bedrijven met openstaande vacatures en potentiële kandidaten bij elkaar te doen passen.

 

Next generation recrutering

Anno 2018 is er een gunstig economisch klimaat voor recruiters. De sector blijft jaar na jaar sterk groeien en is meer dan ooit op zoek naar nieuw talent. “De millennials zien het solliciteren toch wat anders en bedrijven moeten zich op een unieke manier profileren. Employer branding krijgt meer en meer aandacht”, vertelt Yentle Walschap. Intevu mikt niet alleen op vacatures en kandidaten voor vaste contracten, maar evengoed op freelancers. “We verwachten dat de komende 3 jaar het aandeel in de markt voor deze laatste groep met 15% zal stijgen.”

 

De trend van de vacatures verlegt zich en de spotlight gaat meer uit naar de freelancers. Daar probeert Intevu op in te spelen door een freelancenetwerk uit te bouwen om zelfstandige medewerkers en bedrijven in contact te brengen met elkaar, en om ze op projectmatige basis te laten samenwerken. Daarnaast willen ze ook de mogelijkheid bieden om te netwerken tijdens verschillende events die ze in de resterende maanden van dit jaar organiseren.