In Dessel heeft precies een week geleden Igo4fit de deuren geopend. Niet de zoveelste trainingszaal met personal coaches. “Wij willen iedereen pijnvrij laten bewegen en gebruiken nieuwe behandelmethodes die in België nog onbekend zijn”, vertellen oprichters Wouter Moors en Sander Van Baelen.

“We zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met lichamelijke klachten”, verduidelijkt Wouter Moors, die tot vorig schooljaar nog leerkracht LO was maar zich nu voltijds voor Igo4fit engageert. Sander Van Baelen behoudt nog deels zijn onderwijsjob.

De behandelmethode waarvan sprake wordt al wel toegepast in Nederland, maar nog niet bij ons. Wouter ging er opleidingen voor volgen in Nederland en Duitsland. “We gaan op zoek naar zwakke schakels in het lichaam en die gaan we direct versterken”, legt hij uit. “Verder maken we mogelijke spierverklevingen los. Op het einde van de behandeling testen we opnieuw om te kijken wat er verandert in het lichaam. Doordat wij oorzaak gerelateerd werken, zijn de meeste klanten na 1 tot 4 behandelingen pijnvrij.”

Zoektocht
Wouter Moors ging een 5-tal jaar geleden van start als personal trainer in bijberoep. “Ik stelde vast dat heel wat mensen met lichamelijke klachten naar mij kwamen, ook al omdat ze in de klassieke fitnesscentra niet terecht konden of er niet naartoe wilden. Daarom ben ik gaan zoeken naar hoe ik deze mensen kon helpen.”

Naast de behandelingen biedt Igo4fit ook personal training, groepstrainingen en voedingsbegeleiding aan. Voormalig Belgisch zwemkampioen Stef Verachten maakt ook deel uit van het team.