Starter van de week: horeca is de passie van Maarten Bertels

Bistro MIn alle stilte is begin augustus aan de Vrijheid in Arendonk Bistro M opengegaan. Voor uitbater Maarten Bertels (29 j.) is het zijn eerste stap als zelfstandig horecabaas en hij wou zeker zijn dat hij de beoogde kwaliteit aan zijn klanten kon bieden. Intussen krijgt hij mooie commentaren en is hij klaar voor het grote publiek.

Ondanks de hoge faillissementscijfers in de sector en de intrede van de witte kassa zet de jonge ondernemer toch de stap naar een eigen eetzaak. Maarten Bertels: “Koken en alles eromheen zijn een passie voor mij. Ik heb veel mogen doen voor anderen, maar nu wil ik meer mijn eigen koers varen. Dit is een logische, volgende stap waar ik al enkele jaren naar op zoek ben. En in verband met die witte kassa? Het zal de komende jaren niet makkelijk zijn, maar uiteindelijk zullen we daar sterker van worden. Nu zal iedereen met dezelfde wapens vechten.”

Op eigen benen
Bertels is afkomstig van Wechelderzande en studeerde in 2006 af aan VTI Spijker in Hoogstraten in de richting restaurantkeuken. Aansluitend ging hij aan de slag in De Repertoire in Herentals. “Ik heb mij van onder opgewerkt tot de rechterhand van chef Joris Wils.” Na een mislukte poging om een zaak over te nemen ging hij nog een tijdje aan het werk in Het Komfoor in Heultje-Westerlo om dan nu helemaal op eigen benen te staan.

Bistro M nam zijn intrek in het vroegere pand van Lèche Plat. Zijn keuken omschrijft hij als Belgisch-Frans met invloeden van overal in de culinaire wereld. “We noemen onszelf een bistro maar we leggen de lat toch wat hoger. Tijdens de middagen mikken we op de zakenman die tijdens een snelle lunch wat te bespreken heeft. ’s Avonds mag het tafelen langer duren en kijken we vooral naar de middelbare leeftijd en eigenlijk naar iedereen die kan genieten van goed tafelen.”

Hier vind je nog meer recent gestarte ondernemingen in de Kempen.