De zelfstandige ondernemers Inge Heylen, Nies Cools en Stijn Matthé brachten een jaar geleden hun aanvullende expertises samen in Het Kollektief. Sinds eind vorig jaar werken ze zelfs vanuit een gezamenlijk kantoor in Loenhout. “Door alles onder 1 dak brengen, kunnen we klanten een totaalpakket aanbieden”, zegt het drietal.

Inge, Nies en Stijn leiden alle 3 hun eigen eenmanszaak. “Omdat ondernemen soms wat eenzaam is en omdat je samen sterker staat, bundelden we de krachten”, vertellen ze. “Maar vooral ook om samen andere ondernemers te ondersteunen.”

Inge is grafisch vormgeefster (Effenaf Graaf) en woont in Beerse. Nies is social media coach en copywriter (Socialized) en woont in Loenhout, terwijl Stijn uit Gooreind zich specialiseert in fotografie en webdesign (Arty Pictures). Ze blijven elk hun eigen bedrijfje runnen maar doen vooral veel dingen samen.

Uiteenlopende opdrachten
“We hebben een heel klantenbestand opgebouwd, vaak via mond-aan-mondreclame, en uiteenlopende opdrachten uitgevoerd. Voor grotere bedrijven hun website opgefrist en hun social media verzorgd tot een starter geholpen met zijn logo”, legt Inge Heylen uit. Ook hun gezamenlijke website van Het Kollektief kreeg zopas een upgrade.

“We richten ons tot de lokale ondernemer in de Kempen en onderscheiden ons in het sociale. Wij willen een bondgenoot zijn voor onze klant, die absoluut geen nummertje is.”

Om hun 1-jarige samenwerking te vieren gaf Het Kollektief vorige week een receptie voor klanten, vrienden en familie.