Starter van de week: Geelse haalt de priemen boven

wolliniDe Geelse Marianne Lodewijckx is een bedrijfsconcept gestart rond wol en breien. Ze runt een wolboetiek, organiseert webshops rond breien, er is de online verkoop van wol en met haar wol- en breicarvan trekt ze naar markten en beurzen. Haar activiteiten doopte ze tot Wollini.

“Ik werkte in het ziekenhuis van Geel als vroedvrouw en vulde ’s nachts de stillere uren met breien. Nu wil ik met mij passie anderen inspireren om er ook mee te starten.” Onlangs stortte ze zich voltijds in het ondernemerschap. “Mijn ambities reikten verder dan een gewone wolwinkel of een webshop. Het uitgangspunt was: op welke manieren kan ik mensen echt inspireren om met breien te beginnen? Dan kom je niet uit op één ding, maar op verschillende manieren. We hebben dan maar beslist om er meteen volledig voor te gaan.”

Lokale samenwerking
Voor de wolboetiek transformeerde Marianne haar garage in de achtertuin tot een verkoopruimte. De workshops, die op verschillende plaatsen in Geel plaatsvinden, lopen als een trein. Met haar caravan trekt ze onder de naam Wol on wheels het hele land door. En via haar website met webshop verkoopt ze wol van de merken Lang Yarns en Katia. Voor de creatie van het online verhaal deed ze een beroep op het Geelse webbureau Pixeo. Koen Mertens van Pixeo: “We dragen graag ons steentje bij tot de missie van Marianne: eerst heel de Kempen en vervolgens heel Vlaanderen inspireren en aanzetten tot breien.”

Hier vind je nog meer recent gestarte ondernemingen.