Starter van de week: ex-voetbalprof Rocky Peeters opent wijnzaak

bar apartNa een professionele voetbalcarrière van bijna 15 jaar is Rocky Peeters (37 j.) begin deze maand gestart met een eigen wijnzaak: BAR àPART. Hij runt die samen met zijn echtgenote Katrien Keuppens en ze is ondergebracht in hun privé-woning in Herselt. “Wijn is altijd al mijn passie geweest”, zegt de startende ondernemer.

“Voor de samenstelling van het assortiment heb ik de steun gekregen van een goede vriend die al lang in de wijnen zit”, doet Rocky Peeters het verhaal. “Zo ben ik rechtstreeks bij de wijnboeren terechtgekomen. Het merendeel van mijn wijnen voer ik rechtstreeks in, per palet.” Het assortiment bestaat voor het merendeel uit Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen, naast een beperkt aanbod wereldwijnen. Verder biedt hij ook whisky’s, gins, cava en andere sterke dranken aan.

Kleine wijnboeren
Hij wil zich onderscheiden van supermarkten en andere aanbieders door op zoek te gaan naar het onbekende. “Ik werk met kleinere wijnboeren en heb alle wijnen zelf getest”, benadrukt hij. “Kwaliteitswijnen hoeven trouwens niet duur te zijn. 90% van mijn assortiment situeert zich tussen de 5 en 15 euro, met daarnaast een aantal topwijnen. Via contacten binnen de familie heb ik ook wodka’s en whisky’s die je nergens anders vindt.”

Het koppel richt zich naar particulieren, horecazaken en ook bedrijven. In hun zaak bieden ze de mogelijkheid aan voor een degustatie en dat doen ze ook op verplaatsing. Ook beschikken ze over een mobiele bar voor het maken van cocktails en gins.

Bij de officiële opening van de zaak vroegen Katrien en Rocky de genodigden om geen geschenken mee te brengen maar een gift te doen ten voordele van de plaatselijke basisschool. Dat leverde tot dusver 525 euro op.

Peeters voetbalt nog altijd, tegenwoordig bij Wijgmaal in de 2de niet-amateurklasse, de vroegere 3de klasse. Hij volgt ook een opleiding tot trainer.