Starter van de Week: Envie Events maakt netwerkbijeenkomsten plezanter

Kasteel GestelhofDrie Kempense schoolkameraden hebben vorige maand Envie Events opgericht. Daarmee willen ze hun opleiding Sport- en Eventmanagement aan Thomas More Turnhout, waar ze in 2015 afstudeerden, in de praktijk brengen. Hun eerste publiek event vindt plaats op 22 september en heet Réseau Château.

“Als starters gingen we zelf naar verschillende netwerkevents. Daar waren zowel leuke bij als wat saaiere. In ieder geval heeft het ons geïnspireerd tot een eigen netwerkconcept”, vertelt Nick Vervoort (Wiekevorst), die Envie Events bvba oprichtte met Didier Beyens (Vosselaar) en Joachim Wyns (Grobbendonk). “We willen netwerkevents in een nieuw jasje steken. Veel ondernemers hebben het allemaal al wel gezien. We willen iets plezants doen.”

Kastelen en koetshuizen
Met Réseau Château wil het drietal verschillende kastelen, hoven en koetshuizen in de Kempen aandoen en er telkens een feeërieke en relaxerende omgeving creëren. De eerste editie vindt plaats op het domein van Kasteel Gestelhof in Berlaar. “Er zal een groot aantal nevenactiviteiten plaatsvinden zoals een carshow, fashionshow, een jazzband, sigarenproefstand, een afterparty met Kempense DJ’s en speciale acts”, somt Nick Vervoort op. “En uiteraard wordt er lekker gegeten.” Deelnemen is tegen betaling.

Eerst even deze eerste editie afwachten, maar de drie hebben eigenlijk de ambitie om het event elke 3 maanden te organiseren op een andere locatie in de Kempen. Voorbeelden zijn het Koetshuis Le Paige in Herentals en het Hof Van Riemen in Heist-op-den-Berg.