Een jaar lang zat Els Leemans (44) thuis met een burn-out na een carrière van 16 jaar in de banksector. Met een coach ging ze op zoek naar waar ze blij van werd. Deze maand opende ze in de Stationsstraat in Geel de take-away Pastabar Forza. “Het draait uitstekend”, zegt ze enthousiast.

“Ik heb 20 jaar bijgeklust in de horeca en heb dat altijd graag gedaan”, doet ze haar verhaal. “Tijdens de coaching gingen we na wat ik zou gaan doen. Het contact met de klant, mensen blij maken met eten. Dat zijn dingen die mij plezieren en die ik terugvond in de horeca.”

In Brugge had Els ooit een take-away pastabar gezien, naar een concept dat wel in meer grootsteden bestaat. In haar woonplaats Geel bestond dat nog niet. Ze ging op zoek naar een pand en vond dat in de buurt van het station. “In tegenstelling tot sommige andere steden is de stationsbuurt in Geel een fijne plek. Je hebt er de passage van de treinreizigers, de scholen in de buurt, de studenten van de hogeschool, mensen die ’s avonds na hun werk aankomen met de trein.”

Naam is geen toeval
Met haar pastabar richt ze zich tot die passanten. Ze heeft verschillende soorten pasta’s en sauzen in huis en die zijn beschikbaar in diverse porties. In principe om mee te nemen, maar wie wil, zet zich aan 1 van de 2 tafeltjes. De zaak is van maandag tot en met zaterdag open van 11.30 tot 19.30 uur.

Dat haar pastabar Forza (Italiaans voor ‘kracht’) heet, is geen toeval. “Ik ben door een diep dal gegaan, maar ben uitgekomen bij mijn oude passie. Dankzij de coaching heb ik de kracht gevonden om mijn dromen na te jagen. Ik hoop dat ik een stimulans mag zijn voor mensen die in dezelfde situatie zitten.”