Vandaag opent in het centrum van Geel Ten Aard café ’t Bierhuis te deuren. Dat is de verdienste van Els Laeremans (32) en Roxanne Maladry (24) uit Olen. De twee zetten hun eerste stappen in de horeca. “Deze zaak was net wat we zochten”, vertellen ze.

Het café heette vroeger Den Bagger en ging 2 jaar geleden dicht. Els en Roxanne waren al een tijdje aan het uitkijken om een horecazaak te openen. “We hebben altijd gezegd dat we hard willen werken, maar dan liever voor onszelf. Het vroegere café Den Bagger sprak ons aan omdat het veel mogelijkheden biedt. De zaak is niet te groot zodat we ze zelf kunnen runnen. Er is een mooi terras aan en een plaats waar er ’s avonds kan worden gedanst.”

Breed publiek
Het koppel mikt op een uiteenlopend publiek. “Overdag fietsers en ’s avonds mag er ook worden gedanst. Niet dat we dan een specifiek jongerenpubliek willen aantrekken.”

Els heeft lang in de horeca gewerkt en zegde haar job als arbeidster op om de zaak te kunnen starten. Roxanne blijft verder in loondienst actief. “We hebben besloten te springen, maar het blijft in onze ogen een berekend risico.”

De naam ’t Bierhuis verwijst naar de uitgebreide bierkaart. “We hebben meer dan 60 bieren op de kaart, voornamelijk Belgische, en een wisselende tap met 5 kranen.”