Starter van de week: eigen restaurant na tocht langs sterrenzaken

nathanVandaag 1 november betekent de start van een nieuw leven voor Nathan Van Echelpoel, die volgende maand 28 wordt. De uit Schilde afkomstige chef-kok opent aan de Lange Koepoortstraat in Antwerpen met zijn vriendin Eva Van de Peer restaurant Nathan. De voorbije jaren was hij als werknemer in dienst van een aantal sterrenzaken, nu gaat hij als zelfstandig ondernemer zijn eigen weg.

Nathan Van Echelpoel kreeg zijn horecaopleiding aan hotelschool ’t Spijker in Hoogstraten. “De reden waarom ik nu in Antwerpen een eigen zaak open, is omdat ik daar op mijn 19de ben gaan wonen”, vertelt hij. Intussen ging hij bij verschillende sterrenchefs aan de slag: Dôme, De Pastorale, L’épicerie du Cirque en Hof van Cleve. De voorbije maanden – tijdens de verbouwingswerken in Antwerpen – ging hij ’s avonds in Côte Belge in Knokke werken, de 2de zaak van Joeri Huybs (Vin Perdu – Oud-Turnhout).

Jonge sfeer
Het is niet omdat hij altijd in sterrenzaken heeft gewerkt dat hij ook een Michelinster ambieert. “Misschien over een aantal jaren maar zeker nu niet. Ik heb in sterrenrestaurants gewerkt die niet elke dag vol zaten. Dan denk ik: waar ben je mee bezig. Geef mij maar een gewoon, goed draaiend restaurant. Ik sta voor een goede prijs/kwaliteit, geen stijf gedoe waar mensen zich niet op hun gemak voelen maar een toffe, jonge sfeer. Nathan moet een van de betere Antwerpse restaurants worden.”

Waarom hij de stap zet naar een eigen zaak? “Ik wil mijn eigen ding doen. Ik heb bij goede chefs gewerkt maar zij blijven toch altijd zeggen hoe het moet. Nu wil ik zelf creatief bezig zijn. Als zelfstandige ben je met veel dingen bezig, maar dat vult ook je leven op een aangename manier.”