Hectisch. Zo omschrijven Britt Gysbrechts (27) en Kristof Lenaerts (30) het eerste jaar van hun eigen bedrijfje Intens Interieur in Pulderbos. Niet alleen kwamen de opdrachten vlot binnen, maar een maand na de oprichting van de bvba werd Britt ook nog eens zwanger. “Toch zijn we heel blij dat we de stap hebben gezet”, vertelt het koppel.

Britt is al sinds haar kindertijd gepassioneerd door interieurs en ging in die zin ook een opleiding volgen. Nadien belandde ze in de meubelsector. Kristof kreeg op school de beginselen van smeedwerk mee en bekwaamde zich 10 jaar door voor ‘een baas’ te werken. Een klein jaar geleden besliste het koppel om voor eigen rekening te gaan werken met als specialisaties smeedwerk en interieurinrichting.

“We zijn allebei heel gepassioneerd en gedreven in wat we doen en het leek ons leuk om als koppel deze stap te zetten”, vertelt Britt. Zelf hadden ze een verbouwing van hun woning achter de rug en die wordt nu ook gebruikt als kijkwoning.

Zwaar maar plezant
Een maand na de oprichting van de zaak werd Britt zwanger en dat ging gepaard met een aantal maanden misselijkheid. 6 weken geleden werd hun dochter geboren, maar als opstartend bedrijf moest er natuurlijk worden gewerkt. “Het was heel zwaar maar tegelijk heel plezant”, blikt het koppel terug. Klanten kwamen vooral aankloppen voor binnendeuren, meubilair op maat, buitenramen, orangerieën, enz.

“We werken voor een aantal architecten en verder komen de mensen uit heel Vlaanderen, van de kust tot Limburg. Zopas hebben we het atelier ook verdubbeld in oppervlakte omdat het al te klein was.” Klanten vinden Intens Interieur via Facebook en de website, die binnenkort trouwens een upgrade krijgt met meer foto’s. “Ook in onze woning willen we de mensen inspireren met nieuwe dingen. We willen vernieuwend blijven.”