De zwangerschap van haar zoontje inspireerde Marieke Van Hove (27j.) om als zelfstandig ondernemer van start te gaan met Marieposa. In haar winkel aan de Geelseweg in Herentals verkoopt ze zwangerschaps- en borstvoedingskledij. “Ik heb jaren gezegd dat ik een winkel wou beginnen en toen had ik het gevonden.”

In het geval van Marieke Van Hove valt de appel niet ver van de boom. Haar vader was zelfstandige en haar man Joris Heylaerts runt een klus- en renovatiebedrijf. Deze laatste stond trouwens in voor de inrichting van de zaak.

“Ik heb even getwijfeld om een Mimi Baby – een franchiseconcept in babyspullen – te beginnen, maar ben uiteindelijk toch gegaan voor een volledig eigen zaak”, vertelt ze. “Er zijn al wel speciaalzaken met zwangerschapskleding maar mijn stijl is hipper en meer trendy. Verder probeer ik me sterk te focussen op borstvoedingskleding. Ik heb bij mijn eigen zwangerschap ervaren dat die niet zo makkelijk is te vinden, hoewel dat toch sterk wordt gepromoot. Ook bij het samenstellen van de collectie was het moeilijk om goede borstvoedingskleding te vinden.”

Goede start
De zaak ging het weekend van 2 maart open en kende een goede start. “Het openingsweekend was een overrompeling. Zowel bekenden als onbekenden kwamen langs en dat stemde me vreugdevol. Voor een beginnende zaak vind ik dat het goed gaat. Ik heb elke dag al iemand gezien.”

Ondanks de opgang van online shoppen zweert Marieke Van Hove bij een bakstenen winkel. “Wanneer ik zelf ga shoppen, hou ik ook van het persoonlijk contact en advies. Aanstaande of pas bevallen moeders willen eerst toch wel eens kijken hoe ze met een bepaald kledingstuk staan.” Voor de promotie van haar winkel zet ze dan wel in op online. “Ik probeer mijn toekomstige klanten vooral via Facebook te bereiken en merk dat dat werkt.”