Starter van de week: eerst een webshop en nu een boetiek

lenzEen overrompeling was het. Het voorbije weekend ging in de Herentalsstraat in Turnhout de kledingboetiek Lenz open. “Klanten kwamen van over heel het land”, zegt de 25-jarige zaakvoerster Axelle Lens. In april van dit jaar begon ze de webshop Bylenz.be. “Die heeft zoveel succes dat ik vroeger dan gepland mijn droom in vervulling kan brengen en dat is een eigen boetiek.”

Axelle Lens uit Kasterlee volbracht de opleiding interieurarchitect. “Maar zonder ervaring is het zeer moeilijk om hierin werk te vinden”, vertelt ze. “Dan ben ik gaan denken wat ik zou kunnen doen en dat was een webshop met kleding. In het begin combineerde ik dat met hostessenwerk, maar de verkoop begon zo goed te lopen dat ik er al snel mijn hoofdberoep van heb gemaakt.”

Eigen collectie
Hoe ze het succes van haar webshop verklaart? “Naast een collectie die ik aankoop, bied ik een eigen collectie aan. Dat zijn basic stukken zoals een t-shirt of sweater en die bewerk ik dan. Ik voeg een bontzakje of wat glittertjes toe, bedruk met verf. Op die manier zijn het unieke stukken.”

Axelle Lens mikt op een jong publiek, grofweg tussen 16 en 35 jaar. “De aankopen voor de collectie doe ik vooral in Parijs en ik heb ook enkele Nederlandse merken in het assortiment. Ik zoek naar stukken die speciaal maar tegelijk draagbaar zijn en met een leuk accent.”

“Het runnen van een webshop is een eenzaam bestaan. Je krijgt wel leuke reacties via mail en social media, maar ik miste het eigenlijke contact met de klanten. Tegelijk begon de stock uit te puilen. Daarom ben ik beginnen zoeken naar een pand om een fysieke winkel te openen. Dat het uiteindelijk Turnhout is geworden, is omdat ik hier mijn vrienden heb.”

Naast de winkel blijft de webshop verder bestaan. “Ik hoop dat de winkel een even groot succes wordt als de webshop en dan blijf ik dit doen tot aan mijn pensioen”, lacht ze.