Dit weekend ging in Arendonk de kinder- en jongerenschoenenwinkel Benjamins open. Uitbaters zijn Charene Williams (39), die daarmee haar eerste stappen zet als zelfstandige, en Tom Van Lieshout (36), die in zijn vrije uren als vrachtwagenchauffeur bijspringt. “Zeker voor kinderschoenen willen de mensen advies”, counteren ze de concurrentie van online winkels.

Benjamins was 28 jaar lang de zaak van Martine Spoormans. Afgelopen voorjaar namen Charene en Tom die over en ze draaiden enkele maanden mee om de stiel en het product te leren kennen. Ook vervolmaakten ze zich via zelfstudie. Charene komt namelijk uit de horeca en Tom is nog altijd vrachtwagenbestuurder.

“Ik heb altijd het gevoel gehad te willen ondernemen”, zegt Tom. “En ik ben altijd graag met kinderen bezig geweest, onder meer als oppas”, vult Charene aan. Bij de overname was Benjamins gehuisvest in een beperkt pand aan de Koeistraat in Arendonk. De nieuwe eigenaars brachten de zaak over naar een leegstaande winkel aan het Begijnhof die veel groter is. Die biedt niet alleen meer ruimte om schoenen uit te stallen maar ook om een speelhoek in te richten.

Verschil maken
Benjamins verkoopt schoenen van maat 19 tot en met 40 en werkt uitsluitend met kwalitatieve merken. “We willen het verschil maken met professioneel advies”, vertellen de 2. “De voeten worden zorgvuldig opgemeten zodat mensen de juiste schoenen kiezen. Zeker voor kinderen is dat heel belangrijk. Eenmaal per maand komt een orthopedist langs voor extra advies.”

“Onze zaak staat vooral bekend om de kinderschoenen, maar we willen het aandeel jeugd opkrikken. Daarom zetten we de komende maanden een aantal nieuwe jongerenmodellen in.”