Mark Nevelsteen en Mieke Van der Eyken ruilden afgelopen najaar het druilerige België voor de Spaanse zon. In San Javier (Murcia) gingen de voormalige autoverkopers uit Geel en Brecht van start met een immokantoor: 2M Consult. Ze richten zich vooral naar Kempense klanten.

Het verhaal van Mark en Mieke is in meer dan 1 opzicht bijzonder. Beiden zaten in het autovak. Mark werkte bij Garage Verellen in Geel (Audi, VW, Skoda) en Mieke bij garage Clissen in Kalmthout en Loenhout (VW, Audi). “We moesten voor Audi naar München voor een opleiding”, doet Mark het verhaal. “Dat was 2 jaar geleden. Daar is de vonk overgeslagen.”

Costa Calida
Sindsdien zijn Mark en Mieke een koppel. De Spaanse lokroep werd almaar luider, temeer omdat Mieke haar ouders er al 17 jaar woonden en zij er geregeld kwam. “We hebben dan een aanbod gekregen van een groot Spaans immokantoor, een vraag om voor hen te komen werken”, vertelt het koppel. “In september vorig jaar zijn we verhuisd nadat we er een huis hadden gekocht en een maand later richtten we onze vennootschap op.”

Mark gaf dus na 17 jaar zijn ontslag als werknemer bij Garage Verellen. Samen met een verhuizing betekende Spanje voor beiden ook de start van een leven als zelfstandige. Hun werkterrein is de Costa Calida, een kustregio in het zuidoosten van Spanje.

Complete service
Met 2M Consult begeleiden ze Belgen naar Spaans vastgoed, zowel bestaande woningen als nieuwbouwprojecten. “We bieden een complete service”, verduidelijkt het koppel. “Zo hebben we bijvoorbeeld een inhouse advocaat die juridisch alles regelt. Als mensen dat willen, organiseren we ook de invoer van hun auto en dan rijden wij er wel mee naar de keuring hier.”

Recent sloten ze een samenwerking met Wim Verboven van Immo VL uit Geel. Klanten van het Kempense immokantoor met interesse in Spaans vastgoed zullen ter plaatse worden bijgestaan door Mark en Mieke. “Gezien onze afkomst en ons netwerk richten we ons in eerste instantie op klanten uit de Kempen”, aldus nog Mark Nevelsteen.