felizOpnieuw opent een horecazaak de deuren in Kasterlee. Maar koffie- en lunchbar Feliz vormt wel een buitenbeentje. In haar privé-woning aan de Markt serveert Sophie Aerts (42) sinds afgelopen weekend gezonde lunchgerechten. Vroeger had ze een goudsmidatelier in Kasterlee en een juwelenwinkel in Geel. “Maar ik miste de dynamiek”, zegt ze. “En toch wilde ik iets blijven doen met mijn creativiteit.”

Feliz is een huiskamerconcept. De vroegere tv-kamer en het atelier zijn omgebouwd tot een gezellige bar. In totaal tellen we 16 stoelen. Allemaal tweedehands, zo ook de tafels. “Ik wou iets kleinschalig met de nadruk op beleving”, legt de onderneemster uit. “Er staan hier postkaartjes met vrolijke boodschappen en daar kunnen de mensen iets opschrijven. Wie een chocomelk bestelt, mag zijn chocoladestokje zelf nemen.”

Gezonde voeding
Met Feliz geeft Sophie Aerts ook vorm aan haar passie voor gezonde voeding. De kaart is beperkt en de gerechten wisselen dagelijks. Op het krijtbord komen bijvoorbeeld een verse soep, boerenbrood met een salade, lasagne, quiche en dagelijks een andere huisgemaakte taart. Bij de dranken geen cola of fanta maar biosappen en biolimonade.

Dat Kasterlee nog veel andere horecazaken telt, deert Aerts niet. “Die kunnen makkelijk allemaal naast mekaar bestaan. Ze geven het gevoel dat er in Kasterlee wat te beleven valt. Volk trekt volk aan.”

Omdat Sophie haar zaak wil combineren met de opvoeding van haar 3 kinderen, is Feliz van dindag t.e.m. zaterdag open van 11 tot 16 uur.