Starter van de week: een eigen landmeterskantoor

Stef Geukens (links) en Joost Smets richtten LSG op.

Stef Geukens (links) en Joost Smets richtten LSG op.

Afgelopen voorjaar gingen Joost Smets (30j.) uit Retie en Stef Geukens (26j.) uit Geel van start met hun landmeterskantoor LSG. Ze kochten daarvoor een kantoortje aan de Stationsstraat in Geel. Vanuit landmetersactiviteiten in bijberoep kwamen ze erachter dat er in de Kempen plaats was voor een professioneel landmeterskantoor.

Joost werkte aanvankelijk voor een landmeterskantoor, ging aan de slag bij de Vlaamse overheid maar begon ook voor eigen rekening met opmetingen in bijberoep en vervolgens in hoofdberoep. “Ik nam loopbaanonderbreking en bouwde de landmetersactiviteiten verder uit. Daarmee had ik zoveel werk dat ik vorig jaar in december mijn ontslag heb gegeven en me nu volledig kan richten op ons eigen kantoor.”

Professioneel bedrijf
Stef werkte bij een studiebureau in Scherpenheuvel, ging aanvankelijk nog 2 dagen per week voor zijn vroegere baas werken maar moest dit 2 maanden later ook stopzetten om volledig te werken voor LSG. “Er zijn heel wat landmeters die dat voor en na doen. Wij richten ons als professioneel bedrijf naar particulieren en bedrijven. Zo zijn er in de Kempen niet zoveel”, zeggen de twee.

De klanten van LSG zijn voornamelijk particulieren en notarissen. Verder werken ze voor aannemers en architecten. “Voor notarissen gaat het over de aan- of verkoop van onroerend goed. Particulieren doen vaak een beroep omdat ze niet precies weten waar de perceelsgrens is en bijvoorbeeld een omheining willen plaatsen.” Verder worden ze gevraagd om schattingen te maken van bouwgronden, woningen en industriële panden. De twee zijn beëdigd door de Rechtbank van Eerste Aanleg in Turnhout.

“De bedoeling is om onze zaak verder uit te bouwen. Het loopt beter dan verwacht. Met onze boekhouder hadden we een financieel plan gemaakt en onze omzet ligt hoger”, aldus nog de jonge ondernemers.