Ellen Boeckx (28) en Mathias Vissers (32) uit Tongerlo zijn 2 weken geleden gestart met de webshop Plantiful.be, waarmee ze cactussen en vetplanten online verkopen. “We zijn allebei plantenliefhebbers en speelden al lang met het idee om zelf een webshop te starten”, zeggen ze. Dat ze in hun professioneel mensen helpen met een webshop, is daar niet vreemd aan.

Ellen en Mathias werken bij digital agency Intracto in Herentals en staan dagelijks ondernemers bij met hun digitale activiteiten. “Met die jarenlange ervaring wilden we zelf wel eens de handen uit de mouwen steken”, aldus Mathias. “Gezien we zelf een grote fan zijn van vetplantjes omdat ze er zo speciaal uitzien en super eenvoudig zijn in onderhoud, was de keuze voor dit product snel gemaakt.”

De twee werken samen met een Belgische kweker en de plantjes worden pas uit de serre gehaald zodra de bestelling binnen is. “Zo kunnen onze klanten steeds zeker zijn dat ze de meest verse en mooiste vetplantjes en cactussen toegestuurd krijgen” zegt Ellen. Via Plantiful.be bestel je ook steeds een plant-potcombinatie.

Verpakking was probleem
“Kamerplanten laten zich niet zo eenvoudig verzenden. We hebben dan ook heel wat research en tests gedaan met verpakkingen”, aldus Ellen. “Uiteindelijk hebben we speciale plantencups gevonden waarin de planten vastgezet kunnen worden en waarmee alle blaadjes, of stekels van de cactussen, toch goed beschermd blijven.”

“We richten ons naar mensen tussen 25 en 40 jaar met een leuk aangeklede woning die niet elke zondag naar een tuincentrum rijden om er planten te gaan kiezen. Ze opteren voor het gemak en het toffe assortiment dat wij hen aanbieden”, besluit Mathias.

De 2 hopen met hun webshop in eerste instantie een mooi 2de inkomen te realiseren.