Een jaar geleden ging Dana Vermetten (40) van start met haar gastenverblijf De Zil in het Herseltse deeldorp Blauberg. Eind 2016 zette ze haar job als medisch secretaresse stop om zich vanaf nu voltijds te richten op de B&B. “Ik ben nu bezig met prospectie bij bedrijven in de buurt”, zegt de kersverse onderneemster.

“Ik ga graag joggen en herinner me nog de eerste keer dat ik voorbij dit huis kwam”, vertelt Dana Vermetten. “Toen dacht ik: als we ooit de kans hebben om hier te wonen, dan zal ik niet twijfelen.”

Na het overlijden van de bewoners in 2013 werd het pand openbaar verkocht. Dana en haar man, Theo Jennes van Verzekeringskantoor Liekens uit Geel, brachten het hoogste bod uit. “En nu, zeiden we tegen mekaar?”, gaat Dana verder. Toen rijpte de idee voor een B&B. “Mijn man is 19 jaar ouder dan ik en samen met pensioen gaan, zal niet lukken. Met een B&B kan ik thuis werken en kunnen we in de namiddag en de dagen dat er geen gasten zijn, samen genieten van het leven. Bovendien ontvangen we graag mensen. Zelf werkte ik vroeger een 10-tal jaar in de horeca in het weekend en Theo zit al 20 jaar in een kookclub.”

Zakenmensen
Na een verbouwing, waarbij in de vroegere stal 3 gastenkamers werden ingericht, ging in februari 2016 B&B De Zil open. “Het draait behoorlijk goed”, blikt de uitbaatster terug op het eerste jaar. “We hadden al Chinezen, Duitsers, Engelsen, Turken en natuurlijk ook Belgen. Sinds ik begin dit jaar voltijds beschikbaar ben voor de B&B, richten we ons ook naar zakenmensen. We hebben al gasten gehad van bedrijven uit de buurt, maar de bedoeling is om dit verder te laten groeien. Mijn ambitie is een goed draaiende B&B te runnen met een hoge bezetting.” Naast overnachten met ontbijt kan je bij De Zil ook gewoon komen ontbijten.

Meer recent gestarte ondernemingen vind je hier.