Al enkele jaren werkt Michel Van Tilburg als diëtist en als sportdiëtist. Met de recente opening van een dieetwinkel aan de Steenweg op Baarle-Hertog in Turnhout werd hij voltijds ondernemer. “We verkopen onze producten onder een eigen merknaam waardoor die veel goedkoper zijn en ook bereikbaar worden voor mensen met een beperkt inkomen”, zegt hij.

“Vroeger deed ik alleen consultaties, maar ik moet vaststellen dat mensen daar minder in geïnteresseerd zijn. Ze willen vooral onze dieetproducten. Dat bracht ons op het idee om een dieetwinkel te openen, waar mensen geen consultatie meer hoeven te betalen maar nog wel advies krijgen bij de producten die we verkopen. Dat advies komt nog altijd van een diëtist.”

Dieet Pharma beschikt over uitgebreid assortiment proteïne voeding, koolhydraatarme producten, caloriearme voeding en sportvoeding. De zaak wil zich verder onderscheiden door de lage prijzen.

Veel geprofiteerd
“Wij kopen groter in en we verkopen ze onder een eigen merknaam. Op die manier kunnen we veel goedkoper werken”, legt hij uit. “Er wordt veel geprofiteerd van mensen die willen afvallen, waardoor mensen die bijvoorbeeld van een OCMW-inkomen moeten leven, de producten niet kunnen kopen. Wij maken ze voor iedereen beschikbaar. Bij ons zijn die gemiddeld 40% goedkoper. We verkopen trouwens ook alles per stuk.”

Dieet Pharma werkt verder met dieetboxen, een soort van startpakketten voor 7 dagen waarin een aantal producten zit, samen met een infoboekje. “Op die manier kunnen mensen volledig zelfstandig aan de slag”, aldus nog de zaakvoerder.