Sinds april van dit jaar laat Bianca Cavens (34 j.) uit Poppel zich aanspreken als De Soepboerin. Ze ging toen van start met een eigen zaak in zelfbereide soepen die ze aan de man brengt via automaten. Vorige week is ze ook begonnen met leveringen bij particulieren en bedrijven.

“Ik heb altijd hard gewerkt en weinig tijd gehad om te koken, hoewel me dat altijd wel heeft geïnteresseerd”, begint ze haar verhaal. “Bovendien heb ik vroeger ook nog in de horeca gewerkt. Ik ben dan beginnen nadenken hoe ik iets naar de mensen kan brengen dat gezond is. Want dat is mijn missie: het gezonde naar de mensen brengen.”

Controle houden
Het werden dus vers bereide soepen. “De volgende stap was: hoe ga ik dat doen? Met een winkel? Ik ben dan op het idee gekomen om vanuit automaten te gaan verkopen. Ik werk daarvoor samen met een leverancier die 2de handse automaten opknapt.” Momenteel heeft De Soepboerin automaten staan in Poppel, Turnhout, Kasterlee, Oosthoven en Arendonk. “Ik wou klein starten om goed de controle te kunnen houden. Om de kosten te beperken werk ik vanuit onze garage die we hebben omgebouwd tot een keuken.”

Over de commerciële naam heeft ze lang gedacht. “Ik wou een naam waaruit meteen blijkt waarmee ik bezig ben. Zelf kom ik niet uit een agrarische familie maar in Poppel zijn wel wat boeren. Daarnaast vond ik De Soepboerin wel goed klinken.”

Foodtruck
“In het begin heb ik me afgevraagd: gaat dit lukken? Maar het loopt goed. Ik krijg dagelijks mailtjes en berichtjes van mensen die bijvoorbeeld vragen waar ze mijn soepen kunnen vinden. Vorige week ben ik ook begonnen met het leveren van soepen bij bedrijven en mensen thuis en doe dat nu in de regio waar ook de automaten staan. Op iets langere termijn is het de bedoeling om hulp in te schakelen waardoor ik de tijd krijg om met een foodtruck naar markten en festivals te trekken. Daar is vraag naar, maar nu ik alles nog alleen doe, blijft daar geen tijd meer voor over.”