Saunaliefhebbers hoeven zich niet langer te verplaatsen want vanaf nu komt de sauna naar je toe. Dat is de verdienste van Anke Marynissen en Zoë Van Laarhoven uit Oosthoven (Oud-Turnhout). Ze bouwden een ‘sauna-on-wheels’ die ze verhuren en in je tuin komen zetten.

“Zelf zijn we wellnessliefhebbers”, doet het koppel het verhaal. “Maar dat is fel verminderd met 2 jonge kindjes en drukke beroepsactiviteiten.” Zoë is namelijk zelfstandig vrachtwagen- en automecanicien. “Even liepen we met het idee rond om een sauna thuis te installeren, maar vroegen ons tegelijk af hoe vaak we hier in zouden gaan, want het blijft toch een serieuze kost.”

Op internet gingen ze op zoek naar een sauna om te huren. Zoiets bestaat wel in de Ardennen en ‘de Vlaanders’ maar niet echt in de Kempen. “Dan zijn we hierover beginnen praten en brainstormen en zo is het idee voor sauna on wheels ontstaan. Wanneer wij een sauna in de eigen tuin voor een redelijke prijs leuk zouden vinden, dan andere mensen toch ook?”, redeneerden ze.

Nog meer plannen
Anke werkte alles op papier uit en Zoë nam de constructie zelf voor zijn rekening, inclusief het plaatsen op een aanhangwagen. Het ondernemende koppel verhuurt de Sauna On Wheels voor 24 uur. “Zo hebben de mensen de tijd om ervan te genieten”, zeggen ze. “We leveren tussen 18 en 20 uur en de volgende dag rond dezelfde tijd wordt die opgehaald.”

De sauna biedt plaats aan 6 tot 8 personen, is houtgestookt en het hout wordt bijgeleverd. Bij de levering krijgt de klant ook alle nodige instructies. “Wanneer de mensen het willen, steken we het vuur al aan”, zegt Anke. Er wordt een vaste huurprijs gerekend en een verplaatsingskost vanaf meer dan 10 km.

“We zijn nog maar pas bezig maar denken nu al aan de toekomst. We zouden mettertijd graag een barrelsauna verhuren met infrarood en een hottub, want we merken dat hier vraag naar is. Ook kregen we al de vraag om barrelsauna’s te verkopen. Dat is toekomstgericht, we gaan stap voor stap”, besluit het koppel.