Liesbeth Luyten uit Olen is er 44 jaar voor moeten worden maar heeft nu toch haar droom gerealiseerd. En dat is haar eigen schoonheidsinstituut, dat ze doopte tot Soignée. Begin november ging ze van start. “De reacties zijn heel goed”, blikt ze op de voorbije weken terug.

De kersverse onderneemster is van opleiding maatschappelijk assistent maar rolde na haar studies in de verzorgingssector. “Ik ging meteen verder leren en volgde in avondschool een opleiding voor medische pedicure. Dat ben ik in bijberoep ook gaan doen, in combinatie met een job als medisch secretaresse in een dokterspraktijk.” Een tijdlang werkte ze ook in een schoonheidssalon.

2,5 jaar geleden volgde een carrièreswitch en startte ze een voltijdse opleiding schoonheidsspecialiste. “Mijn droom was eigenlijk al vanaf mijn studententijd om een eigen schoonheidsinstituut uit te baten. Maar dat was er nooit van gekomen omdat er toch wel een risico aan is verbonden. En in mijn familie zitten ook niet direct ondernemers.”

Nu of nooit
Dat ze nu wel de stap zette, heeft nog andere redenen dan die droom realiseren. Ze wou meer bij het gezin zijn en van thuis uit werken. En er is de leeftijd, het idee van ‘nu of nooit meer’. De privé-woning aan de Boerenkrijglaan in Olen werd een stuk uitgebouwd en daar heeft ze nu haar praktijk. Ze biedt de belangrijkste behandelingen aan: gelaatsverzorging, pedicure, manicure, enz. “De start was heel leuk. De mensen uit mijn omgeving reageren positief en de mond-aan-mondreclame begint te werken. Het klantenbestand moet zeker nog uitbreiden. Eigenlijk heb ik tot nog toe geen reclame gemaakt. Daar ga ik de komende periode werk van maken. De bedoeling is alleszins om hier een volwaardig inkomen uit te halen.”

Ontdek nog meer startende ondernemingen via deze link.