Starter van de week: dan toch een nieuwe kledingwinkel

ilsDat de fysieke kledingzaak nog wel degelijk een plaats heeft in het actuele winkelaanbod, wil Ilse Snoeys (45) bewijzen. Ze opende op 2 oktober aan de Antwerpsesteenweg in Westmalle ILS, een kleding-, accessoires- en decoratiewinkel. De naam verwijst niet alleen naar haar naam maar staat ook voor I Love Shopping.

“Ik heb altijd mobiele verkopen gedaan, homeparty’s en dergelijke”, vertelt Ilse Snoeys. “Bij die homeparty’s viel het op dat mensen nadien nog wel eens ergens naartoe wilden wanneer ze iets leuk vonden. Waar ze konden bijbestellen of iets aanvullend kopen. Daar wil ik met mijn winkel een antwoord op bieden. Het mooie pand dat vrijkwam om de zaak te beginnen, heeft mee bijgedragen tot de beslissing. Er zijn vier parkeerplaatsen voor de deur, wat ook een pluspunt is.”

Het verschil maken
ILS richt zich tot dames van 15 tot 85 jaar. “Mensen willen echt nog wel iets anders dan kledij via de computer bestellen. Hier worden ze in een huiselijke sfeer ontvangen. We zijn goed van prijs en je hoeft hier niet achter tien anderen aan de kassa te wachten.” Op de eerste verdieping verkoopt ze accessoires en decoratie zoals kussens, plaids, theelichtjes, zeepjes en andere hebbedingen. “Allemaal dingen voor de gezelligheid in huis. En de bovenverdieping was toch vrij.”

De zaakvoerster wil ook het verschil maken met de openingsuren. De zaak is open op woensdag en vrijdag van 10 tot 20 uur, op zaterdag tot 18 uur. De andere dagen blijft Ilse de privé-verkopen verder doen.

Hier vind je nog meer recent gestarte ondernemingen in de Kempen.