Charles ConceptstoreHaar creativiteit uiten, je eigen baas zijn en je eigen ding kunnen doen. Dat waren de belangrijkste redenen voor Charlotte Robeyn (26j.) om te starten met haar eigen zaak: Charles Conceptstore. Die opende recent de deuren aan Dorp in Oud-Turnhout. Charles brengt een mix van kleding, interieurdecoratie, accessoires en gadgets. En er is ook een bar.

“Ik weet het: er zijn al veel winkels en het is een moeilijke tijd, maar toch geloof ik er 100% in”, vertelt de jonge onderneemster. “Charles is een belevingswinkel. De combinatie van de verschillende producten maakt het verschil. Ik bied een aangename klantenservice. Hier kun je dingen aanraken en passen, wat niet kan wanneer je online koopt. Klanten blijven makkelijk een half uur in de winkel want telkens ontdekken ze weer iets nieuw. Ik zorg ervoor dat er elke week nieuwe producten zijn.”

Ervaring opdoen
Eigenlijk wou Charlotte dit 3 jaar geleden al. “Toen had ik te weinig ervaring. Ik ben intussen gaan werken in een winkel op de Meir in Antwerpen, waar ik veel heb geleerd. Nu was het tijd om de stap te zetten.” Het kiezen van de collecties doet ze samen met haar moeder.

Halfweg de winkel staat de bar, waar je een koffie of wat fris krijgt uitgeschonken. “Klanten kunnen er op hun gemak de sfeer opsnuiven of een boekje lezen. Het gaat er helemaal niet geforceerd aan toe. Mijn concept zie je wel in grote steden, maar in de Kempen ben ik er redelijk uniek mee denk ik.” De onderneemster kondigt voor binnenkort ook bijzondere activiteiten aan zoals Late Evening Shoppings.