Equine Assisted Coaching. Dat is wat Carolien Stijmans uit Oud-Turnhout haar klanten aanbiedt. Eenvoudiger gezegd: coaching met paarden. Daarvoor richtte ze begin dit jaar haar bedrijf Windhorse op. “Paarden zijn heel gevoelige dieren. Ze geven een reactie op hoe een persoon zich gedraagt”, vertelt ze.

Carolien Stijmans was 15 jaar brand manager bij een snoepfabrikant maar belandde in 2015 in een burn-out. “Als kind was ik veel bezig met pony’s en paarden”, doet ze haar verhaal. “Toevallig ben ik toen opnieuw in contact gekomen met paarden en ervoer ik hun kracht. Daarop heb ik beslist om een opleiding te gaan volgen rond coaching met paarden.”

Lichaamstaal
Met Windhorse begeleidt ze mensen die op zoek zijn naar zichzelf, met een probleem kampen of een thema willen aanpakken. Dat gaat om: hoe kan ik zelfzekerder worden, hoe kom ik door een burn-out, hoe ontwikkel ik leiderschapskwaliteiten, enz. “Bij dit laatste krijgt de persoon bijvoorbeeld de opdracht om een rondje te lopen met een paard. Maar wanneer je met je lichaamstaal onzekerheid uitstraalt, zal het paard niet in beweging komen. Het paard geeft een bepaalde reactie en zo koppelen we terug.”

Carolien biedt de coaching momenteel aan in bijberoep en wil daarin doorgroeien. Ze heeft daarvoor 3 paarden ter beschikking.