De lente van dit jaar bracht ook een nieuwe start voor Carine Houtmeyers (49 j.) uit Vosselaar. Nadat ze meer dan 25 jaar in loondienst werkte, ging ze van start met haar eenmanszaak DCare. Daarmee biedt ze financiële en administratieve ondersteuning aan zelfstandigen en KMO’s. “Ik wil me onderscheiden door heel flexibel te zijn en kwaliteit af te leveren”, zegt ze.

Na het behalen van haar diploma Bachelor Accountancy-Fiscaliteit ging ze aan de slag in zowel de privé als bij de overheid. “Via de accountant van mijn partner kreeg ik in januari 2017 de vraag of ik voor een klant van hem het ‘administratieve/boekhoudkundige’ werk kon verlichten”, doet ze haar verhaal. “Zo is het idee gegroeid om dit op te starten in bijberoep terwijl ik nog voltijds werkte in Beerse. Toen dat bedrijf in april 2017 de activiteiten stopzette, heb ik besloten om DCare verder uit te bouwen.”

Weinig tijd
Ze haalde een lange-termijnopdracht binnen in Mechelen, waar ze sinds midden augustus freelance werkt. En zo werd het bij- een hoofdberoep. “De ervaring leert dat de kleine zelfstandige heel weinig tijd heeft om het papierwerk en de boekhouding te doen en bij te houden”, zegt Carine Houtmeyers. “Terwijl dat wel degelijk belangrijk is. Ik wil de ondernemer hierbij helpen. Kleine bedrijven kunnen het zich vaak niet permitteren om iemand hiervoor voltijds in dienst te nemen en dan kan ik een oplossing bieden door bijvoorbeeld tweemaal per maand langs te komen. Tijdelijk invallen in een KMO schrikt me ook niet af.”

Voor het neerleggen van de jaarrekening werkt ze dan weer samen met een collega accountant uit de Kempen. Het andere boekhoudwerk, loonadministratie, enz. neemt ze op zich.

De voorbije maanden werkte ze vanuit haar thuisbasis in Vosselaar, maar op 29 november is dat vanuit een kantoor aan de Kasteelstraat in Turnhout. “Ik hoop hier mijn doelgroep uit te breiden met bijvoorbeeld de vrije beroepen”, aldus nog Carine Houtmeyers.