Starter van de week: bouwvakker wordt ruitenwasser

bram bruyninckxBram Bruyninckx (28 j.) uit Retie werkte een aantal jaren in de bouw als dakwerker. Sinds 1 april is hij zelfstandig ruitenwasser. “Ik heb er lang over getwijfeld maar dan toch de stap gezet. Ik heb er nog geen minuut spijt van gehad”, zegt hij.

Bram is van Turnhout afkomstig, zijn vriendin van Balen. Het koppel besloot tussenin te gaan wonen, in Retie. “Sinds 2010 werkte ik in de bouw, voordien was ik beroepsmilitair. Ik wou op eigen benen staan, er meer zijn voor mijn twee kinderen en iets doen waar je elke ochtend met goesting voor opstaat.” Dat het ramenwasser werd, is niet zo verwonderlijk. Zijn vader is dat ook al 35 jaar.

Marktonderzoek
“Ik ben gaan rondkijken wie wat deed, een marktonderzoek voeren. Daar ben ik lang mee bezig geweest en er bleek uit dat er in Retie en omgeving ruimte was.” Naast ruitenwasser legt de startende ondernemer zich ook toe op industriële schoonmaak, gevelreiniging, het reinigen van zonnepanelen,… “Het klassieke ramen poetsen en de zonnepanelen zijn momenteel de belangrijkste activiteiten. De zomer komt eraan en dan is er ook veel vraag naar veranda’s.”

Bram heeft intussen klanten in Retie, Turnhout, Balen, Mol, Oud-Turnhout,… “Ik wil het verschil met collega’s maken op een aantal vlakken. Stiptheid is heel belangrijk, zo ook klantvriendelijkheid. De prijs is voor de meesten niet het belangrijkste punt, maar het moet wel proper-proper zijn.”

“Het starten van mijn eigen zaak was een mooie ervaring, stressvol maar op een gezonde manier. Daarmee bedoel ik dat je er altijd wel mee bezig bent dat je voldoende werk zult hebben. Ik wil een goed, vast klantenbestand uitbouwen en in elk geval altijd zelf blijven meewerken. Mensen vinden het belangrijk dat de baas zelf meekomt.”