boudewijn barVanaf volgend weekend kan je op markten en feestjes de retro caravan ‘Boudewijn Bar’ tegenkomen, een toffe wijnbar. Achter het concept schuilen twee creatievelingen: grafisch vormgever Tine Van Beurden (fikfak/Butik Grafik – Turnhout) en Mieke Vermeiren (Merksplas), die zich onder de firmanaam Keekaroo specialiseert in styling voor bedrijven. De twee vriendinnen hebben een missie: de Kempen natuurwijnen leren drinken.

“Ik had een oude caravan en Tine een oude Mercedes. We dachten: laat ons daar eens een tof wijnconcept van maken”, doet Mieke Vermeiren het verhaal. “Zelf houden we eraan om zo duurzaam mogelijk te leven en zo ontstond het idee om enkel natuurwijnen te serveren, ook bekend als biodynamische wijnen. Het verschil met biologische wijnen is dat bij natuurwijnen niet alleen de druiven biologisch worden geteeld maar dat ook de productie van de wijn zelf ‘koosjer’ gebeurt. We hebben bijvoorbeeld een aantal wijnen zonder sulfiet en andere met heel weinig sulfiet.”

Verhuurformules
Het assortiment bestaat uit 7 flessen: 2 bubbels, 2 rood, 2 wit en 1 oranje. “Die laatste is iets speciaal”, lacht Mieke. “Het zijn allemaal Europese wijnen die we selecteerden op basis van prijs/kwaliteit. Voor het concept werkten we verschillende verhuurformules uit. Iedereen mag ons bellen.”

De twee willen met Boudewijn Bar naar markten, feesten, evenementen, enz. “We blijven elk onze hoofdactiviteit uitoefenen en beschouwen dit als een zijproject dat we vooral voor het plezier doen maar ook voor een stuk uit idealisme. We willen dat mensen natuurwijnen leren kennen.”

Boudewijn Bar beleeft zijn première tijdens de braderij van Merksplas op zaterdag 28 mei.