Na een half jaar verbouwen en inrichten opent vandaag in Beerse Brasserie Flor. Uitbater is Piet-Hein van Spaendonck (38 j.), een bekende naam in het Kempense horecaleven. 10 jaar werkte hij voor de Turnhoutse Parkgroep (Stadspark) en nadien 2 jaar voor Groep Van Eyck als assistent zaakvoerder van Link 21. “De ambitie om een eigen zaak te beginnen heeft er altijd ingezeten”, motiveert hij zijn beslissing om te kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap.

Brasserie Flor is ondergebracht in een voormalige schuur naast de bloemenzaak Abrosia van florist Tom De Houwer aan de kerk van Beerse. “Ik was al enkele jaren aan het zoeken naar een goed pand in de buurt van mijn woonplaats Vosselaar”, bekent Piet-Hein van Spaendonck. Via een gezamenlijke kennis kwam hij in contact met Tom De Houwer, eigenaar van de oude schuur, en werd een akkoord gesloten om die te huren. “Er stond geen enkele muur in, het enige goede was de vloer”, vertelt van Spaendonck. “Maar het pand heeft een enorme ziel. Ik was er meteen verliefd op.”

Tom De Houwer werkte zelf mee aan het interieur en er werd de voorbije maanden keihard gewerkt. De coördinatie van de verbouwings- en inrichtingswerken gebeurde door Dirk Royens van Abat bvba uit Beerse.

Talrijke troeven
Brasserie Flor telt een 60-tal zitplaatsen binnen en een 50-tal op het terras. Het personeel bestaat uit 2 mensen in de keuken en 2 in de zaal. Piet-Hein zelf zal de gasten ontvangen en meehelpen in de bediening. Gisteren vond nog een proefshift plaats voor vrienden en de werklui van de voorbije weken. Om 11 uur vanmorgen gaan de deuren voor het grote publiek open.

“De ligging is perfect met gratis parking voor de deur. We liggen ook vlakbij Janssen Pharmaceutica en zullen zakenlunches aanbieden. Over een paar jaar willen we op de zolderruimte 5 of 6 kamers inrichten om te verhuren als B&B voor bedrijven in de buurt.”

Nog meer recent gestarte bedrijven vind je hier.