Lily Van Roosbroeck (50) en Geert Rymenants (51) uit Hulshout staan in het onderwijs en maken van de 2 maanden vakantie die eraan komt, gebruik om hun eigen zaak op te starten. Bar Bocal heet die. Vanuit een gepimpte retro caravan bieden ze cocktails en andere dorstlessers aan. “We mikken vooral op privé-feestjes en bedrijfsevents”, zegt het koppel.

Het cliché van de zeeën vrije tijd voor mensen in het onderwijs lijkt bij deze bevestigd. Of toch niet? “Dit is iets wat ik al jaren wou, lang voor de foodtruckfestivals in Vlaanderen”, vertelt Lily. “We kwamen op vakantie wel eens zo’n koffiebarretje of leuke marktkraam tegen en het leek ons altijd al tof om te doen. Vorig jaar hebben we dan een antieke caravan op de kop kunnen tikken en die hebben we verbouwd en ingericht.” “We waren ook op zoek naar een plezante manier om feestjes te organiseren”, vult Geert aan.

Naar vraag van de klant
Het koppel serveert bubbels en andere wijnen, huisgemaakte cocktails en een gamma niet-alcoholisch. De naam Bar Bocal verwijst naar de bokalen waarin dat lekkers wordt geserveerd. “Amerika heeft de Mason Jar, wij ‘de bocal’. Hiermee willen we onderscheidend zijn naar andere mobiele bars”, duidt het koppel. Ze richten zich vooral op privé-feesten en bedrijfsevents: tuinparty, babyborrel, trouwreceptie, opendeur, opening, jubileum. “We passen ons concept aan naar de vraag van de klant.” Die klanten zien ze in een straal van een 30-tal km rond Hulshout.

Hebben de 2 met Bar Bocal nog grote ambities? “We doen dit in bijberoep. Op termijn zou het fijn zijn moesten we dit voltijds kunnen doen. We dromen nog van een koffiebar en een dessertencaravan. We zien wel waar dit uitkomt.”