Starter van de week: Atelier Keuppens krijgt vleugels

atelier keuppensOnder de naam Atelier Keuppens runt Toon Keuppens (32j.) in Retie een bedrijfje waarmee hij zich in hoofdzaak toelegt op stofferingen van meubels en auto’s. Dat doet hij al sinds 2012 en in bijberoep. Maar pas recent is hij zich professioneel gaan promoten, want zijn droom is om hiervan zijn hoofdberoep te maken.

“Ik heb een passie voor oldtimers”, bekent hij. “Daardoor volgde ik een opleiding autotechniek en ik werk trouwens in de naverkoopservice bij een autobedrijf. Maar de stoffering van een auto kon ik niet en ging daarvoor opnieuw 5 jaar avondschool volgen. In 2012 ben ik begonnen in bijberoep. Ik vind het plezant om een ambacht uit te oefenen, iets te maken met je handen.”

Interieurarchitecten
Dit jaar zette hij een nieuwe stap voorwaarts met een professionele website, het bestickeren van de auto, enz. om zich beter bekend te maken. “De particuliere markt is zeer belangrijk. Een groot deel van mijn werk is het bekleden en herstellen van stoelen, fauteuils, sofa’s, design stukken. Maar nu ik ga ook breder”, zegt hij. “Ik heb al de inrichting van een café gedaan, kussens vervaardigd, de wachtzaal in een ziekenhuis. Alle soorten projecten op maat. Daarom wil ik me meer gaan richten naar interieurarchitecten. Voor hen zou ik meer willen werken. Nadeel is natuurlijk dat ik dit in bijberoep doe en dat het allemaal wat langer duurt, maar de bedoeling is om hiervan mijn hoofdberoep te maken. En ja, er is werk in deze sector. Er zijn bijvoorbeeld niet zoveel mensen die een familiestuk laten opwaarderen, maar ze zijn er wel. Het kost natuurlijk meer dan iets uit de Ikea, maar het heeft ook veel meer waarde.”