19 jaar werkte Annick Eyckens (46 j.) in de bediening bij brasserie Het Forum op de markt in Geel. Begin deze maand nam ze de horecazaak Sas 7 aan de Retieseweg in Geel over en startte ze een leven als zelfstandige. “Ik heb dat altijd al een heel fijne zaak gevonden. Toen er de mogelijkheid was om die over te nemen, is het snel gegaan”, vertelt ze.

“Ik heb dus altijd op de markt in Geel gewerkt maar vond dat de prijzen niet evenredig zijn met de kwaliteit”, legt ze uit. “2,70 euro voor een frisdrank vind ik erover. Bovendien is de markt herschapen in een grijze massa. Dat is niet alleen zo in Geel maar ook in Turnhout en Lier. Nu zit ik in het groen, aan het water.” Sas 7 ligt namelijk langs het gelijknamige sas aan het kanaal Herentals-Bocholt.

Vooraleer ze de deuren openden, knapten Annick en co de zaak op. “Het was allemaal wat gedateerd”, vertelt ze. “We legden een nieuwe parket en ook het terras is helemaal vernieuwd. Mijn vriend heeft een zaak in vloeren en parket, dus dat hielp. Maar verder hebben we het karakter van het café bewaard.”

2 dochters
De zaakvoerster doet zelf de zaal en heeft 2 koks in dienst. Ze serveert een beperkte kaart op basis van verse producten, zo ook ontbijten. “De eerste 2 weken hebben ook mijn 2 dochters mee geholpen, het was toen paasvakantie. Ze volgen boekhouding op Thomas More in Geel en ik nam ze onder andere mee naar de boekhouder.” Op die manier werd voor hen de opstart van de zaak een praktijkstage.

Veel twijfels aan de start van de eigen zaak zijn er niet vooraf gegaan. “Ik kom uit een zelfstandigennest”, vertelt Annick. “Mijn vader had een schrijnwerkerij. De eerste weken van Sas 7 waren hectisch. We hebben een zeer goede start gehad. Zowel fietsers als de dokters uit de buurt komen eten, we hebben een heel breed publiek.”